Отидете към основна версия

26 Август, 2019 19:35, обновена 26 Август, 2019 19:35 29 067 55

Какво ще стане с тялото ви, ако се къпете със студена вода?

  • душ-
  • студен душ-
  • здраве-
  • отслабване

Студеният душ ще подобри значително здравословното ви състояние

Снимка: Shutterstock

Мислили ли сте какво може да се случи с вас и тялото ви, ако всяка сутрин си взимате не какъв да е душ, а студен. Ето как ще се отрази на организма ви, ако си направите този експеримент за един месец:

Ставате по-енергични

Студената вода сутрин е шок за тялото и му дава мощен тласък към действие. Всичко е за адреналинов прилив. Мозъкът е стимулиран – ще бъдете по-концентрирани и ефективни, пише jenata.blitz.bg. Това е доказано от множество изследвания.

Много спортисти практикуват именно взимането на студен душ, вместо пиенето на чаша кафе сутрин.

Мускулите ви няма да се възпаляват повече

Не случайно ледът се слага върху наранени места. Той облекчава болката. Студеният душ ще подобри значително здравословното ви състояние. Мускулите ще ви болят много по-малко и няма да получавате травми по време на тренировки.

Ще станете по-стройни

Човешкото тяло има два вида мазнини – бели и кафяви. Белите са "лоши”, а кафявите – „добри”. Именно от белите ще се отървете, ако взимате студен душ. Точно тях горите и при отслабване.

Функцията на кафявите мазнини е да генерират топлина за тялото. Когато кафявата мазнина се активира от студа, тя изгаря калории, за да може да поддържа температурата на организма. Така се отслабва.

Ще станете по-здрави

Студеният душ ускорява метаболизма. Ускоряването му пък активира имунната система, която започва да възпроизвежда повече бели кръвни клетки, които се борят с вирусите.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.

Свързани новини