Отидете към основна версия

7 297 4

Рецепта на деня: Пиле по милански

  • пилешко-
  • пиле-
  • милански-
  • фетучини-
  • паста-
  • сметана-
  • какво да сготвя

С фетучини и сметана

Снимка: Shutterstock

Пилешкото – приятно, леко, вкусно, а и здравословно – идеално за трапезата на всеки модерен човек. Опитайте тази рецепта на az-jenata.bg за пилешко по милански:

Необходими продукти:

1 супена лъжица масло
2 скилидки чесън, смлени
½ чаша сушени домати, нарязани
1 чаша пилешки бульон
1 чаша течна сметана
500 г пилешки гърди, нарязани на половини
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан на ситно
½ пакет сварени фетучини

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера на слаб огън разтопете маслото, добавете чесъна и го запържете за кратко. Добавете ¾ от чашата бульон, увеличете температурата и оставете да заври. След това намалете огъня и оставете ястието да къкри в непокритата тенджера за около 10 минути докато доматите омекнат. Добавете сметаната и оставете да заври отново като разбърквате постоянно. Варете докато сместа се сгъсти.

Поръсете пилето със солта и черния пипер от двете страни. В голям тиган на средно висока температура загрейте олиото и сотирайте пилето. Гответе по 4 минути от всяка страна докато месото порозовее. Извадете го и го сложете в чист съд. Покрийте, за да не изстине.

Изхвърлете мазнината от тигана, без да го измивате. В същия тиган излейте остатъка от бульона и разбъркайте на средна температура, за да оберете соковете и ароматите от него. Намалете малко котлона и добавете сгъстената сметана. Разбъркайте заедно с босилека и още подправки на вкус.

Междувременно сварете в подсолена вода фетучините. Добавете ги в тигана при соса и варете в продължение на 8 до 10 минути.

Подредете пилешките гърди в широк съд за сервиране. Залейте със соса заедно с фетучините и сервирайте.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Свързани новини