Отидете към основна версия

11 361 0

Рецепта на деня: Сьомга с хрупкава коричка на фурна

  • сьомга-
  • риба-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Сьомгата съдържа много полезни и нужни на тялото ни минерали

Снимка: Shutterstock

Сьомгата е една от най-полезните риби, тъй като е богата на витамин D и на омега-3 мастни киселини. Тъй като тази риба има наситен вкус сама по себе си, тя няма нужда от много подправки, за да се превърне в перфектното ястие. Вижте една идея как да я приготвите:

Необходими продукти:

2 филета сьомга (200-250 гр. едното)

20 гр. разтопено масло

сол

черен пипер

3/4 ч.ч. фина галета

4 с.л. пармезан

кората от 1 лимон

щипка изсушена мащерка

Начин на приготвяне:

Подсушете филетата сьомга в кухненска хартия. Намажете всяко филе с разтопеното масло.

В купа смесете галета, пармезан, настъргана лимонова кора и мащерка. Добавете и останалото разтопено масло, което не сте изразходили при намазването на рибата.

Оваляйте рибата в сместа от галета и подправки, като притискате леко филето, за да полепнат добре трохите. Печете 15-25 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

Поднесете с гарнитура от задушени картофи.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини