ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Сьомга с хрупкава коричка на фурна

Сьомгата съдържа много полезни и нужни на тялото ни минерали

Публикувана: 17 Септември, 2019 10:19
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3590
Рецепта на деня: Сьомга с хрупкава коричка на фурна
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Сьомгата е една от най-полезните риби, тъй като е богата на витамин D и на омега-3 мастни киселини. Тъй като тази риба има наситен вкус сама по себе си, тя няма нужда от много подправки, за да се превърне в перфектното ястие. Вижте една идея как да я приготвите:

Необходими продукти:

2 филета сьомга (200-250 гр. едното)

20 гр. разтопено масло

сол

черен пипер

3/4 ч.ч. фина галета

4 с.л. пармезан

кората от 1 лимон

щипка изсушена мащерка

Начин на приготвяне:

Подсушете филетата сьомга в кухненска хартия. Намажете всяко филе с разтопеното масло.

В купа смесете галета, пармезан, настъргана лимонова кора и мащерка. Добавете и останалото разтопено масло, което не сте изразходили при намазването на рибата.

Оваляйте рибата в сместа от галета и подправки, като притискате леко филето, за да полепнат добре трохите. Печете 15-25 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

Поднесете с гарнитура от задушени картофи.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери