Отидете към основна версия

4 568 8

Рецепта на деня: Лаврак с бяло вино и зеленчуци

  • лаврак-
  • бяло вино-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя-
  • риба

Нежното и сочно месо на лаврака има силен аромат и вкус

Снимка: Shutterstock

Всеки специалист по хранене препоръчва да се яде риба поне веднъж в седмицата. Пробвайте тази интересна рецепта за лаврак с бяло вино и зеленчуци - вкусна и полезна.

Необходими продукти:

1 кг филе от лаврак
200 г масло
1 глава лук
3-4 моркова
стрък целина
сол
черен пипер
200 г бяло вино
50 г брашно
300 г картофи
300 г гъби печурки
магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете рибата на филетата. Намажете дълбока тава с масло. В нея сложете нарязания лук, морковите, нарязани на кръгчета и целината. Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, наредете върху зеленчуците, залейте с бялото вино и 1 ч.ч. вода, захлупете с капак и поставете във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути.

Пригответе сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки, пише az-jenata.bg. Отгоре поръсете ситно нарязан магданоз. Сервирайте ястието топло.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.

Свързани новини