Last news in Fakti

25 Септември, 2019 10:23 4 555 8

Рецепта на деня: Лаврак с бяло вино и зеленчуци

  • лаврак-
  • бяло вино-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя-
  • риба

Нежното и сочно месо на лаврака има силен аромат и вкус

Рецепта на деня: Лаврак с бяло вино и зеленчуци - 1
Снимка: Shutterstock

Всеки специалист по хранене препоръчва да се яде риба поне веднъж в седмицата. Пробвайте тази интересна рецепта за лаврак с бяло вино и зеленчуци - вкусна и полезна.

Необходими продукти:

1 кг филе от лаврак
200 г масло
1 глава лук
3-4 моркова
стрък целина
сол
черен пипер
200 г бяло вино
50 г брашно
300 г картофи
300 г гъби печурки
магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете рибата на филетата. Намажете дълбока тава с масло. В нея сложете нарязания лук, морковите, нарязани на кръгчета и целината. Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, наредете върху зеленчуците, залейте с бялото вино и 1 ч.ч. вода, захлупете с капак и поставете във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути.

Пригответе сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки, пише az-jenata.bg. Отгоре поръсете ситно нарязан магданоз. Сервирайте ястието топло.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОЧЕВ

    1 0 Отговор
    ЕВАЛА.....+++++++++
  • 2 браво за лаврака

    1 0 Отговор
    Хапнах и пет дни,ще почивам на гръб....на мускули!

    Коментиран от #3

  • 3 ама да

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "браво за лаврака":

    Друго си е лаврака......!И на ``сметка``излиза яденето...
  • 4 Лора

    1 0 Отговор
    Всичко хубаво, това огромно количество масло не ми харесва...! Честно, лаврак не съм опитвала...!

    Коментиран от #5

  • 5 на Лора

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лора":

    много мазно..
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Може да го заместите със щука, местна риба, а не вносна.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ицо

    0 0 Отговор
    Леврека най-върви с йени ракъ от пет години ходя в Бодрум всички там са на леврек с йени ракъ супер е .