Всеки специалист по хранене препоръчва да се яде риба поне веднъж в седмицата. Пробвайте тази интересна рецепта за лаврак с бяло вино и зеленчуци - вкусна и полезна.
Необходими продукти:
1 кг филе от лаврак
200 г масло
1 глава лук
3-4 моркова
стрък целина
сол
черен пипер
200 г бяло вино
50 г брашно
300 г картофи
300 г гъби печурки
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете рибата на филетата. Намажете дълбока тава с масло. В нея сложете нарязания лук, морковите, нарязани на кръгчета и целината. Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, наредете върху зеленчуците, залейте с бялото вино и 1 ч.ч. вода, захлупете с капак и поставете във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути.
Пригответе сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки, пише az-jenata.bg. Отгоре поръсете ситно нарязан магданоз. Сервирайте ястието топло.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ДОЧЕВ
10:32 25.09.2019
2 браво за лаврака
Коментиран от #3
10:33 25.09.2019
3 ама да
До коментар #2 от "браво за лаврака":
Друго си е лаврака......!И на ``сметка``излиза яденето...10:41 25.09.2019
4 Лора
Коментиран от #5
10:49 25.09.2019
5 на Лора
До коментар #4 от "Лора":
много мазно..11:00 25.09.2019
6 гост
11:47 25.09.2019
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Ицо
16:37 25.09.2019