Отидете към основна версия

13 537 6

Рецепта на деня: Гъби с ориз по бабина рецепта

  • гъби-
  • ориз-
  • бабина-
  • нашенски-
  • праз-
  • какво да сготвя

Просто, но вкусно и по нашенски

Снимка: Shutterstock

Напоследък е актуално да се прави италианско ризото във всякакви варианти, но днес ви предлагаме една рецепта с ориз по нашенски, както го правеха нашите баби.

Необходими продукти:

2 ч.ч. ориз

300 г гъби печурки

2 стръка праз лук

2 червени чушки

магданоз
олио
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистете праза, нарежете го на ситно и го задушете в тиган с 3 с. л. олио за около 3 минути на средна температура. Към него прибавете измитите и нарязани на ивички гъби и чушки. Задушаването продължава още 2-3 минути.

Изсипете измития ориз в голяма тава и прибавете зеленчуците към него. Овкусете със сол, черен пипер и половин връзка магданоз. Изсипете 4 чаени чаши вода (съотношението ориз/вода е 1:2). Печете за около 30 минути на 220 градуса.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 58 гласа.

Свързани новини