Отидете към основна версия

19 578 9

Рецепта на деня: Домашна торта с шоколадов крем

  • торта-
  • шоколад-
  • домашна торта-
  • крем-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Истинско домашно шоколадово изкушение

Снимка: Shutterstock

Вкусната шоколадова торта трябва да е сочна, пухкава, с наситен какаов вкус и мек, топящ се в устата крем. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

За блата:

3 к.ч. брашно

1 к.ч. захар

2 яйца

1 к.ч. течна сметана

1 к.ч. орехи

1 ч.л. ванилия

1/2 к.ч. олио

1 ч.л. сода

10 с.л. какао

За крема:

300 г шоколад

800 мл. течна сметана

За декорация:

2 опак. шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

За приготвяне на блатовете изсипете в дълбок съд яйцата, захарта, брашното, 1 к.ч. течна сметана, олиото, ванилията, содата и какаото и ги разбийте с миксер до получаването на хомогенна смес.

Към нея прибавете смлените орехи и разбъркайте много добре. Разделете сместа на две или три части и печете в кръгла тавичка, на чието дъно е поставена хартия за печене. Блатовете се пекат до готовност при температура 150 градуса. След това ги извадете и оставете да се охладят. След като изстинат, ги поставете в чиния за торта, като между тях бързо намазвате с шоколадов крем.

За приготвяне на шоколадовия крем начупете шоколадът на парченца, загрейте течната сметана (800 мл.) при постоянно разбъркване и към нея прибавяйте парченцата шоколад, докато се разтвори. Полученият крем се разпределя между блатовете възможно най-бързо, тъй като не след дълго се сгъстява. Полейте с него и тортата отгоре и декорирайте с шоколадови пръчици.

Тортата се съхранява на хладно.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.

Свързани новини