Отидете към основна версия

9 128 5

Рецепта на деня: Пилешки сърца с 3 вида лук

  • пилешко-
  • сърца-
  • дреболии-
  • лук-
  • какво да сготвя

Перфектното мезе за бира

Снимка: Shutterstock

От пилешките дреболийки се приготвят едни от най-обичаните и вкусни мезета за бира. Ето една лесна рецепта, подходяща за случаите, когато трябва да сготвите набързо.

Необходими продукти:

1 кг пилешки сърца

2 бр. кромид лук

1 бр. праз лук

1/2 вр. пресен лук

1 ч.л. сол

2 с.л. олио

2 с.л. масло

черен пипер

червен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете сърцата да се варят заедно с една глава лук, нарязана на едро. Варете в тенджера под налягане 15 минути или в обикновена тенджера до омекване.

В друга тенджерка загрейте олио и в него задушете другата глава лук, нарязана на ситно. Прибавете сварените сърца, овкусете със сол и пипер.

След 10-тина минути добавете 1 с.л. масло и праза, също наситнен. Гответе до омекване на лука.

Накрая прибавете останалото масло и наситнения пресен лук, гответе още 2-3 минути и свалете от котлона.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини