Пиле фрикасе е едно от многото ястия, които може да сготвите с пилешко месо. Приготвя се бързо и лесно. Вижте как:
Необходими продукти:
1 кг пилешко месо (най-добре гърди)
2 яйца
3 с.л. кисело мляко
4 с.л. брашно
30 гр. олио
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете пилето в подсолена вода. Обезкостете го и накъсайте месото на големи парчета.
В отделна тенджера загрейте олиото. Към него добавете брашното и запържете леко. Махнете от котлона и добавете горещ бульон от вареното пиле. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Върнете на котлона и оставете да поври 5 - 6 мин.
След като е готово, бавно и внимателно добавете предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркайте и подправете с черен пипер.
Поднесете с ориз.