Отидете към основна версия

4 599 9

Рецепта на деня: Гулаш от свинско месо с кисело зеле

  • гулаш-
  • свинско-
  • месо-
  • кисело зеле-
  • сегедински

Или гулаш по сегедински

Снимка: Shutterstock

Гулашите се предлагат като основни ястия в унгарската кухня, австрийската и немската кухня. Гулаш по сегедински се приготвя от свинско месо и кисело зеле. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

1 кг свинска плешка
500 г кисело зеле
1 л телешки бульон
750 мл червено вино
6 скилидки чесън
4 червени чушки
2 глави лук
2 с. л. сладък червен пипер
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
2 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. майорана
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус

заквасена сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

Почистете и смелете в блендер половината от чушките, едната глава лук и 3 скилидки чесън. Овкусете с 1 с. л. сол и разбъркайте. Нарежете месото на едри кубчета и мариновайте в получената смес.

След това го почистете от маринатата, подсушете добре и запържете до златисто в 2 с. л. олио. Извадете и в същия съд запържете за минута доматения концентрат.

Добавете към него двата вида червен пипер, разбъркайте и сипете виното, като продължавате да бъркате.

Налейте бульона и сложете нарязаното на ситно кисело зеле. Върнете месото, овкусете с майорана и дафиновите листа. Гответе около час и половина.

Останалите чушки, лук и чесън се почистват, режат се на кубчета и се слагат в тенджерата. Готви се още 30–40 минути.

Гарнира се със заквасена сметана.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини