5 Ноември, 2019 10:27 4 574 9

Рецепта на деня: Гулаш от свинско месо с кисело зеле

  • гулаш-
  • свинско-
  • месо-
  • кисело зеле-
  • сегедински

Или гулаш по сегедински

Рецепта на деня: Гулаш от свинско месо с кисело зеле - 1
Снимка: Shutterstock

Гулашите се предлагат като основни ястия в унгарската кухня, австрийската и немската кухня. Гулаш по сегедински се приготвя от свинско месо и кисело зеле. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

1 кг свинска плешка
500 г кисело зеле
1 л телешки бульон
750 мл червено вино
6 скилидки чесън
4 червени чушки
2 глави лук
2 с. л. сладък червен пипер
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
2 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. майорана
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус

заквасена сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

Почистете и смелете в блендер половината от чушките, едната глава лук и 3 скилидки чесън. Овкусете с 1 с. л. сол и разбъркайте. Нарежете месото на едри кубчета и мариновайте в получената смес.

След това го почистете от маринатата, подсушете добре и запържете до златисто в 2 с. л. олио. Извадете и в същия съд запържете за минута доматения концентрат.

Добавете към него двата вида червен пипер, разбъркайте и сипете виното, като продължавате да бъркате.

Налейте бульона и сложете нарязаното на ситно кисело зеле. Върнете месото, овкусете с майорана и дафиновите листа. Гответе около час и половина.

Останалите чушки, лук и чесън се почистват, режат се на кубчета и се слагат в тенджерата. Готви се още 30–40 минути.

Гарнира се със заквасена сметана.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    3 2 Отговор
    Тия па, киселото зеле не е готово още, а прясягите ги унищожиха.
  • 2 Магнит за боклуци..!

    3 0 Отговор
    Купих за последно едно свинско вмирисано и се отвратих...!
  • 3 Храна?

    4 1 Отговор
    Вижте си снимката. Това яде ли се? Буламач или храна за прасета.
  • 4 Димов

    1 1 Отговор
    Няма как да изпишете сто статии за свинска чума и после да предлагате свински манджи на хората. Що за малоумие?
  • 5 КЕРПЕДЕНА

    1 1 Отговор
    ТВА МАИ Е ЯДЕНО ВЕДНЪЖ
  • 6 Горо

    1 2 Отговор
    Като прочетох необходимите продукти и подправки и тутакси ми се отяде този ГУЛАЖ.
  • 7 Диди

    1 2 Отговор
    Готвя гулаш само със телешко месо,печурки,много лук (който прави сосът, без да е нужно брашно )и малко бяло вино.Ако някой желае може да прибави и ситно нарязан чесън.
  • 8 007

    0 0 Отговор
    Мечтая да лижа Вени:Р
  • 9 Бай Хой

    0 0 Отговор
    Вени шпакла ти предлагат остави тоя гулаш че много се пърди от него.