Гулашите се предлагат като основни ястия в унгарската кухня, австрийската и немската кухня. Гулаш по сегедински се приготвя от свинско месо и кисело зеле. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
1 кг свинска плешка
500 г кисело зеле
1 л телешки бульон
750 мл червено вино
6 скилидки чесън
4 червени чушки
2 глави лук
2 с. л. сладък червен пипер
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
2 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. майорана
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за сервиране
Начин на приготвяне:
Почистете и смелете в блендер половината от чушките, едната глава лук и 3 скилидки чесън. Овкусете с 1 с. л. сол и разбъркайте. Нарежете месото на едри кубчета и мариновайте в получената смес.
След това го почистете от маринатата, подсушете добре и запържете до златисто в 2 с. л. олио. Извадете и в същия съд запържете за минута доматения концентрат.
Добавете към него двата вида червен пипер, разбъркайте и сипете виното, като продължавате да бъркате.
Налейте бульона и сложете нарязаното на ситно кисело зеле. Върнете месото, овкусете с майорана и дафиновите листа. Гответе около час и половина.
Останалите чушки, лук и чесън се почистват, режат се на кубчета и се слагат в тенджерата. Готви се още 30–40 минути.
Гарнира се със заквасена сметана.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Johansson
10:34 05.11.2019
2 Магнит за боклуци..!
10:51 05.11.2019
3 Храна?
11:39 05.11.2019
4 Димов
12:37 05.11.2019
5 КЕРПЕДЕНА
13:51 05.11.2019
6 Горо
15:16 05.11.2019
7 Диди
18:02 05.11.2019
8 007
19:06 05.11.2019
9 Бай Хой
11:44 06.11.2019