ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Гулаш от свинско месо с кисело зеле

Или гулаш по сегедински

Публикувана: 5 Ноември, 2019 10:27
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2556
Рецепта на деня: Гулаш от свинско месо с кисело зеле
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Гулашите се предлагат като основни ястия в унгарската кухня, австрийската и немската кухня. Гулаш по сегедински се приготвя от свинско месо и кисело зеле. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

1 кг свинска плешка
500 г кисело зеле
1 л телешки бульон
750 мл червено вино
6 скилидки чесън
4 червени чушки
2 глави лук
2 с. л. сладък червен пипер
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
2 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. майорана
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус

заквасена сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

Почистете и смелете в блендер половината от чушките, едната глава лук и 3 скилидки чесън. Овкусете с 1 с. л. сол и разбъркайте. Нарежете месото на едри кубчета и мариновайте в получената смес.

След това го почистете от маринатата, подсушете добре и запържете до златисто в 2 с. л. олио. Извадете и в същия съд запържете за минута доматения концентрат.

Добавете към него двата вида червен пипер, разбъркайте и сипете виното, като продължавате да бъркате.

Налейте бульона и сложете нарязаното на ситно кисело зеле. Върнете месото, овкусете с майорана и дафиновите листа. Гответе около час и половина.

Останалите чушки, лук и чесън се почистват, режат се на кубчета и се слагат в тенджерата. Готви се още 30–40 минути.

Гарнира се със заквасена сметана.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Johansson
1 Отговор
Тия па, киселото зеле не е готово още, а прясягите ги унищожиха.

Оценка:
-1 +3

Магнит за боклуци..!
2 Отговор
Купих за последно едно свинско вмирисано и се отвратих...!

Оценка:
-0 +3

Храна?
3 Отговор
Вижте си снимката. Това яде ли се? Буламач или храна за прасета.

Оценка:
-0 +4

Димов
4 Отговор
Няма как да изпишете сто статии за свинска чума и после да предлагате свински манджи на хората. Що за малоумие?

Оценка:
-1 +1

КЕРПЕДЕНА
5 Отговор
ТВА МАИ Е ЯДЕНО ВЕДНЪЖ

Оценка:
-0 +1

Горо
6 Отговор
Като прочетох необходимите продукти и подправки и тутакси ми се отяде този ГУЛАЖ.

Оценка:
-1 +1

Диди
7 Отговор
Готвя гулаш само със телешко месо,печурки,много лук (който прави сосът, без да е нужно брашно )и малко бяло вино.Ако някой желае може да прибави и ситно нарязан чесън.

Оценка:
-1 +1

007
8 Отговор
Мечтая да лижа Вени:Р

Оценка:
-0 +0

Бай Хой
9 Отговор
Вени шпакла ти предлагат остави тоя гулаш че много се пърди от него.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Антони Тренчев
Антони Тренчев от Реформаторски блок с коментар за БСП
Нинова измисли съвсем нова мерна единица – брой лъжи в минута"

Още бисери