Гъбената супа е много лесна за приготвяне, а е много ароматна и е чудесно начало на обедното ви меню. Опитайте тази рецепта за супа с гъби по френски.
Необходими продукти:
1 и 1/2 килограма гъби печурки или други по ваш избор, може и микс
5 големи глави лук
100 г масло
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 щипка индийско орехче
сол, черен пипер
няколко стръка магданоз
150-200 мл сметана
4 чаши бульон от гъби, зеленчуци или говеждо
1 чаша бяло вино
Начин на приготвяне:
В тенджера разтопете маслото и сложете нарязаните гъби, чесън и лук. Зеленчуците трябва добре да се задушат, а лукът трябва да добие и карамелен цвят, пише az-jenata.bg. След това залейте с бульона и виното, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.
Оставете супата да къкри на бавен огън около 30-40 минути. След като е готова, добавете сметаната, малко пресен магданоз (ако супата не е достатъчно гъста, разтворете 2 супени лъжици брашно в малко топла вода и добавете към супата докато още е на котлона). Сервирайте с хрупкави крутони.