Отидете към основна версия

9 007 11

Рецепта на деня: Хайдушки кебап с телешко и лук

  • хайдушки-
  • кебап-
  • телешко-
  • месо-
  • лук-
  • какво да сготвя

Вкусно и уханно ястие

Снимка: Shutterstock

Приготвянето на телешко изисква специален подход и подготовка, но най-важно е месото да е прясно и с доказан произход. Пробвайте тази рецепта за кебап, който се топи в устата и радва всички сетива.

Необходими продукти:

1 кг телешко месо

5 глави кромид лук, стар

60 гр. краве масло

4 моркова

¼ глава целина

2 картофа

4 домата

½ връзка пресен магданоз

Пресен джоджен

2 с.л. олио

2 скилидки чесън

½ чаена чаша червено вино

1 люта чушка

Начин на приготвяне:

Нарежете морковите, целината, доматите, картофите, лютата чушка, магданоза и джоджена на ситно, добавете солта, олиото, черния пипер и счукания чесън, разбъркайте и оставете да престои половин час. Нарежете лука на ситно, посолете и запържете до златисто в половината от маслото. Изсипете в глинен гювеч, в който ще се пече ястието. Нарежете месото на малки кубчета, посолете и запържете в останалото масло. Върху лука разлейте половината от зеленчуковата смес, отгоре наредете месото и покрийте с другата половина от зеленчуците. Полейте с виното, захлупете и оставете да се пече 1 час в умерено загрята фурна.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Свързани новини