ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Хайдушки кебап с телешко и лук

Вкусно и уханно ястие

Публикувана: 7 Ноември, 2019 10:33
11 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5962
Рецепта на деня: Хайдушки кебап с телешко и лук
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Приготвянето на телешко изисква специален подход и подготовка, но най-важно е месото да е прясно и с доказан произход. Пробвайте тази рецепта за кебап, който се топи в устата и радва всички сетива.

Необходими продукти:

1 кг телешко месо

5 глави кромид лук, стар

60 гр. краве масло

4 моркова

¼ глава целина

2 картофа

4 домата

½ връзка пресен магданоз

Пресен джоджен

2 с.л. олио

2 скилидки чесън

½ чаена чаша червено вино

1 люта чушка

Начин на приготвяне:

Нарежете морковите, целината, доматите, картофите, лютата чушка, магданоза и джоджена на ситно, добавете солта, олиото, черния пипер и счукания чесън, разбъркайте и оставете да престои половин час. Нарежете лука на ситно, посолете и запържете до златисто в половината от маслото. Изсипете в глинен гювеч, в който ще се пече ястието. Нарежете месото на малки кубчета, посолете и запържете в останалото масло. Върху лука разлейте половината от зеленчуковата смес, отгоре наредете месото и покрийте с другата половина от зеленчуците. Полейте с виното, захлупете и оставете да се пече 1 час в умерено загрята фурна.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.1 от 11 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Johansson
1 Отговор
Пак ли някви помии ни предлагане. Аре бегай.

Оценка:
-12 +1

Врабешки бажаци, 50 кг мокър...!
2 Отговор
Ох майна, страхотна рецепта...!!!

Оценка:
-1 +13

коравия
3 Отговор
Ей,това нещо пие много вино и ракия!!!

Оценка:
-1 +7

за да сме подобри готвачи
4 Отговор
Може би, трябва да се поясни начина, по който месото узрява за да получи истинския си вкус, само от лука и зеленчука не става, не се получава.
Оставете месото в хладилника 5-7 ,+ ,преди това , избършете месото ,от водата
за по-лесно зреене, го нарежете на кубчета 3-4 см.
Когато месото получи по тъмен цвят като коричка а от вътре се зачерви и получи спечифичния си мирис на узряло телешко месо то е готово за пържене.

Коментиран от #5, #6, #8


Оценка:
-0 +0

Желев
5 Отговор

До коментар #4 от "за да сме подобри готвачи":


5-7 мин. Или часа

Оценка:
-2 +0

Желев
6 Отговор

До коментар #4 от "за да сме подобри готвачи":


5-7 мин. Или часа

Оценка:
-0 +0

Мастара
7 Отговор
Стига с тия запръжки, може и без тях, и за един час телешко за готовност е малко!

Оценка:
-0 +2

Малко сперматин отгоре лилафке
8 Отговор

До коментар #4 от "за да сме подобри готвачи":


За по добър фкус...! (не се страхувай, кажи си го, изобщо телешко виждала ли си през живота си...преди Гошету)...сега доста работи видя...!!(,, млада,, булка къпана, с керемида търкана-бялото пада, черното остава)...!

Оценка:
-0 +2

Пенчо
9 Отговор
Нищо не запържвам всичкото материал в гювеча 160 градуса и след 4 часа БОЙ

Оценка:
-0 +2

Смея ви се
10 Отговор
Нищо незапържващия, учи малко технология, за да видиш, кое как си пуска вкуса. Особено карамелизация и масло разтворими вещества. 1 час???? Стига бе. Вие бонфиле ли готовите?

Оценка:
-0 +0

Смея се и на теб
11 Отговор
Зреене, ок. Да, ензими, умами(глутамати), ок. Но и развъдник на бактерии. Не, мерси. Има и други начини. Други източници на естествен глутамат. То затова и виното за готвене трябва да е по-скъпо от това за пиене. Просто твоя начин е на ръба на разваляне. 5-7 дни е прекалено. Трябва да сухо и студено, за да не проникват бактерии, а само ензимите да работят. Риск.

Оценка:
-1 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Волен Сидеров
Лидерът на Атака коментира в парламента номинирането на Меглена Кунева за министър на образованието:
Тя е стар кадър на ЦК на БКП. Ако я попитате ще има готовност и за генсек на ООН, и за ЮНЕСКО, и за асамблея „Знаме на мира”, и за Главното мюфтийство."

Още бисери