Отидете към основна версия

11 556 2

Рецепта на деня: Гювечета с пиле, праз и сирене

  • праз лук-
  • пилешко-
  • сирене-
  • гювече-
  • какво да сготвя

Празът придава чуден аромат на това ястие

Снимка: Shutterstock

В гювечетата всичко става много вкусно, а варианти за продукти, които да запечете, има безброй. Вижте едно предложение за гювече с праз, пилешко месо и сирене.

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин
100 г бекон, нарязан на кубчета
600 г пилешко филе, нарязaно на кубчета
2 стръка праз, нарязани на кръгчета
1 малка сушена чушка
100 г топено сирене
2 сварени картофа, нарязани на кръгчета
100 г сирене
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 печени чушки, нарязани на ивички
100 г настърган кашкавал
4 яйца
ронена чубрица, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В зехтина запържете бекона и месото до зачервяване. Прибавете праза, и натрошената сушена чушка и разбъркайте. Добавете и нарязаното топено сирене. Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Разбъркайте картофите с натрошеното сирене, магданоза и печените чушки и разпределете на дъното на 4 гювечета.

Сложете месото върху картофите и запечете със затворени капачета за 20 мин. в загрята фурна на 200° С. След това отворете гювечетата и във всяко чукнете по едно яйце, поръсете с кашкавал и запечете, докато побелее белтъкът.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.

Свързани новини