В гювечетата всичко става много вкусно, а варианти за продукти, които да запечете, има безброй. Вижте едно предложение за гювече с праз, пилешко месо и сирене.
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
100 г бекон, нарязан на кубчета
600 г пилешко филе, нарязaно на кубчета
2 стръка праз, нарязани на кръгчета
1 малка сушена чушка
100 г топено сирене
2 сварени картофа, нарязани на кръгчета
100 г сирене
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 печени чушки, нарязани на ивички
100 г настърган кашкавал
4 яйца
ронена чубрица, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В зехтина запържете бекона и месото до зачервяване. Прибавете праза, и натрошената сушена чушка и разбъркайте. Добавете и нарязаното топено сирене. Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.
Разбъркайте картофите с натрошеното сирене, магданоза и печените чушки и разпределете на дъното на 4 гювечета.
Сложете месото върху картофите и запечете със затворени капачета за 20 мин. в загрята фурна на 200° С. След това отворете гювечетата и във всяко чукнете по едно яйце, поръсете с кашкавал и запечете, докато побелее белтъкът.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Георги
:-)
20:08 10.11.2019