Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 10:21 11 545 2

Рецепта на деня: Гювечета с пиле, праз и сирене

  • праз лук-
  • пилешко-
  • сирене-
  • гювече-
  • какво да сготвя

Празът придава чуден аромат на това ястие

Рецепта на деня: Гювечета с пиле, праз и сирене - 1
Снимка: Shutterstock

В гювечетата всичко става много вкусно, а варианти за продукти, които да запечете, има безброй. Вижте едно предложение за гювече с праз, пилешко месо и сирене.

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин
100 г бекон, нарязан на кубчета
600 г пилешко филе, нарязaно на кубчета
2 стръка праз, нарязани на кръгчета
1 малка сушена чушка
100 г топено сирене
2 сварени картофа, нарязани на кръгчета
100 г сирене
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 печени чушки, нарязани на ивички
100 г настърган кашкавал
4 яйца
ронена чубрица, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В зехтина запържете бекона и месото до зачервяване. Прибавете праза, и натрошената сушена чушка и разбъркайте. Добавете и нарязаното топено сирене. Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Разбъркайте картофите с натрошеното сирене, магданоза и печените чушки и разпределете на дъното на 4 гювечета.

Сложете месото върху картофите и запечете със затворени капачета за 20 мин. в загрята фурна на 200° С. След това отворете гювечетата и във всяко чукнете по едно яйце, поръсете с кашкавал и запечете, докато побелее белтъкът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Георги

    7 1 Отговор
    Забравили сте да кажете, че гювечвтата ще се спукат като се сложат в загрятата фурна!!!
    :-)