ТЕМА: Какво да сготвя
Новини

Рецепта на деня: Гювечета с пиле, праз и сирене

Празът придава чуден аромат на това ястие

Публикувана: 10 Ноември, 2019 10:21
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9311
Рецепта на деня: Гювечета с пиле, праз и сирене
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.

В гювечетата всичко става много вкусно, а варианти за продукти, които да запечете, има безброй. Вижте едно предложение за гювече с праз, пилешко месо и сирене.

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин
100 г бекон, нарязан на кубчета
600 г пилешко филе, нарязaно на кубчета
2 стръка праз, нарязани на кръгчета
1 малка сушена чушка
100 г топено сирене
2 сварени картофа, нарязани на кръгчета
100 г сирене
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 печени чушки, нарязани на ивички
100 г настърган кашкавал
4 яйца
ронена чубрица, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В зехтина запържете бекона и месото до зачервяване. Прибавете праза, и натрошената сушена чушка и разбъркайте. Добавете и нарязаното топено сирене. Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Разбъркайте картофите с натрошеното сирене, магданоза и печените чушки и разпределете на дъното на 4 гювечета.

Сложете месото върху картофите и запечете със затворени капачета за 20 мин. в загрята фурна на 200° С. След това отворете гювечетата и във всяко чукнете по едно яйце, поръсете с кашкавал и запечете, докато побелее белтъкът.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 23 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
Георги
2 Отговор
Забравили сте да кажете, че гювечвтата ще се спукат като се сложат в загрятата фурна!!!
:-)

Оценка:
-1 +7

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери