Отидете към основна версия

4 308 2

Рецепта на деня: Печени пилешки крилца със заатар

  • крилца-
  • пилешко-
  • пилешки крилца-
  • на фурна-
  • заатар

Поднасят се с млечен сос

Снимка: Shutterstock

Заатар е ароматна подправка, популярна навсякъде в Близкия Изток, и е изкусителна комбинация от мащерка, смлян сумак, печени семена от сусам и морска сол. Използва се за овкусяване на хляб, различни пастети или печено пиле. Вижте как да приготвите печени пилешки крилца с екзотичен привкус.

Необходими продукти:

1,5 кг пилешки крилца
130 г брашно
3 с. л. подправка заатар
1 с. л. сол
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух чесън
1/4 ч. л. черен пипер
олио за намазване

за соса:
200 г кисело мляко
2 с. л. майонеза

Начин на приготвяне:

Разбъркайте брашното с двата вида пипер, солта и сухия чесън. Оваляйте почистените и разполовени крилца в овкусеното брашно. Подредете ги в добре намазана с олио тава и печете на загрята на 200 градуса фурна до златисто – около 30 минути.

След изпичане ги поръсете с заатар и разбъркайте.

Смесете киселото мляко с майонезата и поднесете крилцата със соса.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.

Свързани новини