Отидете към основна версия

18 383 7

Рецепта на деня: Леща по манастирски

  • леща-
  • по манастирски-
  • супа-
  • яхния-
  • какво да сготвя

Може да се приготви в тенджера или глинен гювеч

Снимка: Shutterstock

С леща могат да се приготвят вкусни рецепти през всички сезони – гъста леща на яхния запържена с малко червен пипер, супа леща, крем супа от червена леща. Днес ви предлагаме една класическа рецепта, сгряваща и ароматна.

Необходими продукти:

250 г леща

1 глава лук

1 парче праз

1 морков

1 картоф

1 парче целина

2 печени чушки

1 сушена чушка

4 скилидки чесън

чубрица, червен пипер, сол, олио

Начин на приготвяне:

Сварете измитата и почистена леща в 600 мл вода. Когато лещата поомекне добавете нарязаните на ситно зеленчуци (праз, картоф, целина, чушки)
След около около 15 мин. добавете олиото, чесъна, чубрицата, червения пипер и солта.
Поднесете готовата супа леща с дребно нарязан магданоз.

По същия начин може да се приготви и в глинен гювеч, тогава времето за сваряване е малко по-дълго, но става много вкусна.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.

Свързани новини