Отидете към основна версия

6 501 7

Рецепта на деня: Свински джолан на бавен огън

  • джолан-
  • бавен огън-
  • свинско-
  • месо-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Хубавите неща се случват бавно

Снимка: Shutterstock

Свински джолан във фурна е уникално вкусно ястие за любителите на месото. То е много сочно, като се образува и неустоим ароматен сос. Приготвянето му е лесно, печенето - бавно.

Необходими продукти:

4 бр. свински джолан

1 с.л. соев сос

3 с.л. олио

1. ч.л. захар

1 ч.л. сол

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

3 моркова

черен пипер

2 скилидки чесън

2 глави лук кромид

Начин на приготвяне:

Използвайте свински джоланчета без кост. Поръсете със сол и черен пипер и запържете в горещо олио. Поставете в съда за печене.

В същото олио запържете лука, чесъна и морковите добавете доматено пюре, соев сос, щипка захар, червен пипер.

Разредете с 1 чаена чаша топла вода или вино. Налейте върху месото и оставете на бавен огън да се пече до готовност.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини