ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Свински джолан на бавен огън

Хубавите неща се случват бавно

Публикувана: 17 Ноември, 2019 10:05
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2642
Рецепта на деня: Свински джолан на бавен огън
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свински джолан във фурна е уникално вкусно ястие за любителите на месото. То е много сочно, като се образува и неустоим ароматен сос. Приготвянето му е лесно, печенето - бавно.

Необходими продукти:

4 бр. свински джолан

1 с.л. соев сос

3 с.л. олио

1. ч.л. захар

1 ч.л. сол

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

3 моркова

черен пипер

2 скилидки чесън

2 глави лук кромид

Начин на приготвяне:

Използвайте свински джоланчета без кост. Поръсете със сол и черен пипер и запържете в горещо олио. Поставете в съда за печене.

В същото олио запържете лука, чесъна и морковите добавете доматено пюре, соев сос, щипка захар, червен пипер.

Разредете с 1 чаена чаша топла вода или вино. Налейте върху месото и оставете на бавен огън да се пече до готовност.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Гошо
1 Отговор
Така джоланът ще стане прегорял.
Много хубава рецепта, няма що.
Предварително не трябва да се запържва и трябва да се пече на бавен огън завит във фолио около 1.5 часа

Коментиран от #2, #4


Оценка:
-1 +12

гецо
2 Отговор

До коментар #1 от "Гошо":


Българинът може да не разбира от нищо но за сметка на това може яко да критикува всичко около него и да псува ако някой посмее да му критикува критиката.

Оценка:
-6 +12

Прасетата
3 Отговор
Още е не е истинал този джолан и е изяден...!

Оценка:
-1 +6

Гост
4 Отговор

До коментар #1 от "Гошо":


Гошо,какво значи бавен огън,в смисъл на колко градуса трябва да е настроена фурната,мерси

Оценка:
-2 +3

Радо
5 Отговор
Една смислена тема най-накрая!!!!!!!!!

Оценка:
-2 +7

Диди
6 Отговор
Опитайте джолан с кисело зеле на фурна.

Оценка:
-1 +1

готвач
7 Отговор
Какво му ядете на тоя джолан те са пълни с жили и хрущяли?.

Оценка:
-5 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.