Отидете към основна версия

18 Ноември, 2019 10:05, обновена 18 Ноември, 2019 10:05 24 006 13

Рецепта на деня: Тесто за пица по италиански

  • пица-
  • тесто-
  • брашно-
  • какво да сготвя-
  • италиански

Основното за една пица е доброто тесто

Снимка: Shutterstock

Любимата на всички пицата - кралицата на бързата храна със стотици вариации, но доброто тесто е в основата на всичко.То може да се приготви по различни начини и всеки майстор има своите трикове. Днес ви предлагаме рецептата на един италиански майстор пицар.

Необходими продукти:

1 кг брашно тип 400

1/2 л хладка вода

1 супена лъжица сол

2 супени лъжици захар

10 гр. жива мая

Начин на приготвяне:

Половината от приготвената вода смесете с лъжица брашно, маята и две супени лъжици захар. Разбийте всичко добре и смесете с останалата част от брашното и малко олио. Тестото месете, докато започне да се отделя от съда. След това го оставете в купа да "бухне" около един час. Разделете тестото разделете на топчета, като преди това намажете с олио или зехтин ръцете си. Готовите топки също намажете със зехтин и ги оставете да престоят така 10 минути, пише az-.jenata.

Когато разтегнете тестото в желания размер, върху него първо поставете "основата", т.е. доматен сок, малко зехтин и по желание подправки като риган. Върху основата поставете настърган кашкавал (или още по-добре - моцарела), а след това - продукти по желание. Накрая покрийте пицата обилно с настърган кашкавал/пармезан/моцарела и риган.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 61 гласа.

Свързани новини