Любимата на всички пицата - кралицата на бързата храна със стотици вариации, но доброто тесто е в основата на всичко.То може да се приготви по различни начини и всеки майстор има своите трикове. Днес ви предлагаме рецептата на един италиански майстор пицар.
Необходими продукти:
1 кг брашно тип 400
1/2 л хладка вода
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици захар
10 гр. жива мая
Начин на приготвяне:
Половината от приготвената вода смесете с лъжица брашно, маята и две супени лъжици захар. Разбийте всичко добре и смесете с останалата част от брашното и малко олио. Тестото месете, докато започне да се отделя от съда. След това го оставете в купа да "бухне" около един час. Разделете тестото разделете на топчета, като преди това намажете с олио или зехтин ръцете си. Готовите топки също намажете със зехтин и ги оставете да престоят така 10 минути, пише az-.jenata.
Когато разтегнете тестото в желания размер, върху него първо поставете "основата", т.е. доматен сок, малко зехтин и по желание подправки като риган. Върху основата поставете настърган кашкавал (или още по-добре - моцарела), а след това - продукти по желание. Накрая покрийте пицата обилно с настърган кашкавал/пармезан/моцарела и риган.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Геро
10:23 18.11.2019
2 Геро
10:23 18.11.2019
3 Лорчето, ценител на хубавото...!
Коментиран от #4, #8, #13
10:27 18.11.2019
4 007
До коментар #3 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":
Я не лъжи! ! ! Всички знаем, че предпочиташ """"""бяло сладко"""""" 😜😛😜😛😜😛13:03 18.11.2019
5 То и във Италия
14:06 18.11.2019
6 гост
15:32 18.11.2019
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Zimistiq
До коментар #3 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":
Ллорче явно не си попадала на мъж иначе нямаше да говориш небивалициКоментиран от #10
16:57 18.11.2019
9 Поши
20:18 18.11.2019
10 Ти попадна ли на мъж...?
До коментар #8 от "Zimistiq":
Ама честно, без да лъжеш отново...?! Темата е за пици, не е за Лорчето..!21:00 18.11.2019
11 Inkognito
12:49 19.11.2019
12 Димитър
13:28 19.11.2019
13 Този коментар е премахнат от модератор.