Любимата на всички пицата - кралицата на бързата храна със стотици вариации, но доброто тесто е в основата на всичко.То може да се приготви по различни начини и всеки майстор има своите трикове. Днес ви предлагаме рецептата на един италиански майстор пицар.
Необходими продукти:
1 кг брашно тип 400
1/2 л хладка вода
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици захар
10 гр. жива мая
Начин на приготвяне:
Половината от приготвената вода смесете с лъжица брашно, маята и две супени лъжици захар. Разбийте всичко добре и смесете с останалата част от брашното и малко олио. Тестото месете, докато започне да се отделя от съда. След това го оставете в купа да "бухне" около един час. Разделете тестото разделете на топчета, като преди това намажете с олио или зехтин ръцете си. Готовите топки също намажете със зехтин и ги оставете да престоят така 10 минути, пише az-.jenata.
Когато разтегнете тестото в желания размер, върху него първо поставете "основата", т.е. доматен сок, малко зехтин и по желание подправки като риган. Върху основата поставете настърган кашкавал (или още по-добре - моцарела), а след това - продукти по желание. Накрая покрийте пицата обилно с настърган кашкавал/пармезан/моцарела и риган.
-2 +11
-2 +7
Коментиран от #4, #8, #13
-6 +6
До коментар #3 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":
Я не лъжи! ! ! Всички знаем, че предпочиташ """"""бяло сладко"""""" 😜😛😜😛😜😛
-5 +6
-3 +4
-5 +4
-1 +4
До коментар #3 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":
Ллорче явно не си попадала на мъж иначе нямаше да говориш небивалици
Коментиран от #10
-4 +4
-2 +6
До коментар #8 от "Zimistiq":
Ама честно, без да лъжеш отново...?! Темата е за пици, не е за Лорчето..!
-0 +4
-2 +2
-0 +1