ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Тесто за пица по италиански

Основното за една пица е доброто тесто

Публикувана: 18 Ноември, 2019 10:05
13 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 18679
Рецепта на деня: Тесто за пица по италиански
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 60 гласа.

Любимата на всички пицата - кралицата на бързата храна със стотици вариации, но доброто тесто е в основата на всичко.То може да се приготви по различни начини и всеки майстор има своите трикове. Днес ви предлагаме рецептата на един италиански майстор пицар.

Необходими продукти:

1 кг брашно тип 400

1/2 л хладка вода

1 супена лъжица сол

2 супени лъжици захар

10 гр. жива мая

Начин на приготвяне:

Половината от приготвената вода смесете с лъжица брашно, маята и две супени лъжици захар. Разбийте всичко добре и смесете с останалата част от брашното и малко олио. Тестото месете, докато започне да се отделя от съда. След това го оставете в купа да "бухне" около един час. Разделете тестото разделете на топчета, като преди това намажете с олио или зехтин ръцете си. Готовите топки също намажете със зехтин и ги оставете да престоят така 10 минути, пише az-.jenata.

Когато разтегнете тестото в желания размер, върху него първо поставете "основата", т.е. доматен сок, малко зехтин и по желание подправки като риган. Върху основата поставете настърган кашкавал (или още по-добре - моцарела), а след това - продукти по желание. Накрая покрийте пицата обилно с настърган кашкавал/пармезан/моцарела и риган.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 60 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Геро
1 Отговор
Накрая изяжте готоватя пица след като Ви я доставят.най - острата рецепта в нета.

Оценка:
-2 +11

Геро
2 Отговор
Накрая изяжте готоватя пица след като Ви я доставят.най - острата рецепта в нета.

Оценка:
-2 +7

Лорчето, ценител на хубавото...!
3 Отговор
Предпочитам хубава пица, дори пред свестен и хубав мъж, това ми е любимата храна, не лъжа...!

Коментиран от #4, #8, #13


Оценка:
-6 +6

007
4 Отговор

До коментар #3 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":


Я не лъжи! ! ! Всички знаем, че предпочиташ """"""бяло сладко"""""" 😜😛😜😛😜😛

Оценка:
-5 +6

То и във Италия
5 Отговор
Са рядкост хубавите пици, но наистина са добри, повечето неструват

Оценка:
-3 +4

гост
6 Отговор
Пълни глупости. Вени, напиши как пицата влияее на мъжката потентност там си по силна. В направата на пици явно не те бива, щом слагаш брашно тип 400. Дори и да преписваш статията от нета поне се поинтересувай дали е така. Никой в Италия не използва брашно 400 за пици. Ако някой го прави ще му запалят пицарията.

Оценка:
-5 +4

Извади го ,да прьдна
7 Отговор
А що не пишете кво стана с оня сьс златния асансьор и незаконната тераса.

Оценка:
-1 +4

Zimistiq
8 Отговор

До коментар #3 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":


Ллорче явно не си попадала на мъж иначе нямаше да говориш небивалици

Коментиран от #10


Оценка:
-4 +4

Поши
9 Отговор
Вие сериозно ли мислите че в Италия брашното е същото като при нас?!

Оценка:
-2 +6

Ти попадна ли на мъж...?
10 Отговор

До коментар #8 от "Zimistiq":


Ама честно, без да лъжеш отново...?! Темата е за пици, не е за Лорчето..!

Оценка:
-0 +4

Inkognito
11 Отговор
Италианските пици не струват, пастата също! Тук в България има пицарии, в които се приготвят 100пъти по-вкусни пици🍕🍕🍕🍜

Оценка:
-2 +2

Димитър
12 Отговор
Никой в Италия не поръсва пицата с кашкавал отгоре. Той се слага отдолу над доматения сос и се нареждат отгоре другите неща. Всичко друго е българска измишльотина.

Оценка:
-0 +1

13
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Корнелия Нинова
Председателят на БСП Корнелия Нинова с коментар с президентските избори
Ако исках да бъда президент, нямаше да се кандидатирам за председател."

Още бисери