Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 10:05, обновена 29 Юли, 2022 15:18 23 947 13

Рецепта на деня: Тесто за пица по италиански

  • пица-
  • тесто-
  • брашно-
  • какво да сготвя-
  • италиански

Основното за една пица е доброто тесто

Рецепта на деня: Тесто за пица по италиански - 1
Снимка: Shutterstock

Любимата на всички пицата - кралицата на бързата храна със стотици вариации, но доброто тесто е в основата на всичко.То може да се приготви по различни начини и всеки майстор има своите трикове. Днес ви предлагаме рецептата на един италиански майстор пицар.

Необходими продукти:

1 кг брашно тип 400

1/2 л хладка вода

1 супена лъжица сол

2 супени лъжици захар

10 гр. жива мая

Начин на приготвяне:

Половината от приготвената вода смесете с лъжица брашно, маята и две супени лъжици захар. Разбийте всичко добре и смесете с останалата част от брашното и малко олио. Тестото месете, докато започне да се отделя от съда. След това го оставете в купа да "бухне" около един час. Разделете тестото разделете на топчета, като преди това намажете с олио или зехтин ръцете си. Готовите топки също намажете със зехтин и ги оставете да престоят така 10 минути, пише az-.jenata.

Когато разтегнете тестото в желания размер, върху него първо поставете "основата", т.е. доматен сок, малко зехтин и по желание подправки като риган. Върху основата поставете настърган кашкавал (или още по-добре - моцарела), а след това - продукти по желание. Накрая покрийте пицата обилно с настърган кашкавал/пармезан/моцарела и риган.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геро

    12 3 Отговор
    Накрая изяжте готоватя пица след като Ви я доставят.най - острата рецепта в нета.
  • 2 Геро

    7 4 Отговор
    Накрая изяжте готоватя пица след като Ви я доставят.най - острата рецепта в нета.
  • 3 Лорчето, ценител на хубавото...!

    6 7 Отговор
    Предпочитам хубава пица, дори пред свестен и хубав мъж, това ми е любимата храна, не лъжа...!

    Коментиран от #4, #8, #13

  • 4 007

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":

    Я не лъжи! ! ! Всички знаем, че предпочиташ """"""бяло сладко"""""" 😜😛😜😛😜😛
  • 5 То и във Италия

    4 3 Отговор
    Са рядкост хубавите пици, но наистина са добри, повечето неструват
  • 6 гост

    5 5 Отговор
    Пълни глупости. Вени, напиши как пицата влияее на мъжката потентност там си по силна. В направата на пици явно не те бива, щом слагаш брашно тип 400. Дори и да преписваш статията от нета поне се поинтересувай дали е така. Никой в Италия не използва брашно 400 за пици. Ако някой го прави ще му запалят пицарията.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Zimistiq

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Лорчето, ценител на хубавото...!":

    Ллорче явно не си попадала на мъж иначе нямаше да говориш небивалици

    Коментиран от #10

  • 9 Поши

    6 2 Отговор
    Вие сериозно ли мислите че в Италия брашното е същото като при нас?!
  • 10 Ти попадна ли на мъж...?

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Zimistiq":

    Ама честно, без да лъжеш отново...?! Темата е за пици, не е за Лорчето..!
  • 11 Inkognito

    2 2 Отговор
    Италианските пици не струват, пастата също! Тук в България има пицарии, в които се приготвят 100пъти по-вкусни пици🍕🍕🍕🍜
  • 12 Димитър

    1 0 Отговор
    Никой в Италия не поръсва пицата с кашкавал отгоре. Той се слага отдолу над доматения сос и се нареждат отгоре другите неща. Всичко друго е българска измишльотина.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.