Отидете към основна версия

10 702 4

Рецепта на деня: Сладко-кисела китайска супа

  • сладко-кисела-
  • китайска кухня-
  • супа-
  • месо-
  • без месо-
  • какво да сготвя

Бърза и лесна рецепта

Снимка: Shutterstock

Предлагаме ви една много лесна за приготвяне и много вкусна супа по китайска рецепта. Ако досега не сте пробвали да готвите китайско у дома, това е вашето предизвикателство.

Необходими продукти:

4 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
120 гр.гъби шийтаке, тънко нарязани (или други)
1 консерва бамбукови пръчици, отцедени от водата им и нарязани на дълги ивици
2 скилидки чесън, пасиран
2 ч.л. джинджифил, пасиран или настърган
1 с.л. тъмен балсамов оцет
3 с.л. оризов оцет или червен винен оцет
1 с.л чили сос
3 с.л.соев сос
2 с.л. кафява захар
2 с.л. царевично нишесте, разбито в 2 с.л. студена вода
2 яйца леко разбъркани
2 ч.л. сусамово олио
1 ч.л. черен пипер
4 стръка зелен лук ситно нарязан
1 люта червена чушка нарязана на тънки кръгчета (по избор)

Начин на приготвяне:

В тенждера на среден огън сложете да се заврят заедно бульона, гъбите, бамбука, чесъна, джинджифила, всички оцети, чили соса, соевия сос и захарта. Когато заврат продуктите, намалете котлона и ги оставете да се задушат за 5 минути.

Добавете разбитото във вода нишесте и задушете за още 2-3 минути, докато бульона се сгъсти.

Накрая изсипете яйцата на тънка струйка, докато разбърквате все още леко врящата супа, за да станат яйцата на "парцали". Добавете сусамовото олио, зеленият лук, чушката и махнете тенджерата от топлия котлон.

Супата може да бъде приготвена и със свинско или пилешко месо, нарязано на много тънки жулиени, като в този случай ще е нужно малко повече време за варене. С месото супата става по-богата на вид и на вкус.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини