Предлагаме ви една много лесна за приготвяне и много вкусна супа по китайска рецепта. Ако досега не сте пробвали да готвите китайско у дома, това е вашето предизвикателство.
Необходими продукти:
4 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
120 гр.гъби шийтаке, тънко нарязани (или други)
1 консерва бамбукови пръчици, отцедени от водата им и нарязани на дълги ивици
2 скилидки чесън, пасиран
2 ч.л. джинджифил, пасиран или настърган
1 с.л. тъмен балсамов оцет
3 с.л. оризов оцет или червен винен оцет
1 с.л чили сос
3 с.л.соев сос
2 с.л. кафява захар
2 с.л. царевично нишесте, разбито в 2 с.л. студена вода
2 яйца леко разбъркани
2 ч.л. сусамово олио
1 ч.л. черен пипер
4 стръка зелен лук ситно нарязан
1 люта червена чушка нарязана на тънки кръгчета (по избор)
Начин на приготвяне:
В тенждера на среден огън сложете да се заврят заедно бульона, гъбите, бамбука, чесъна, джинджифила, всички оцети, чили соса, соевия сос и захарта. Когато заврат продуктите, намалете котлона и ги оставете да се задушат за 5 минути.
Добавете разбитото във вода нишесте и задушете за още 2-3 минути, докато бульона се сгъсти.
Накрая изсипете яйцата на тънка струйка, докато разбърквате все още леко врящата супа, за да станат яйцата на "парцали". Добавете сусамовото олио, зеленият лук, чушката и махнете тенджерата от топлия котлон.
Супата може да бъде приготвена и със свинско или пилешко месо, нарязано на много тънки жулиени, като в този случай ще е нужно малко повече време за варене. С месото супата става по-богата на вид и на вкус.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Аз съм проста
12:47 21.11.2019
2 Тошо
14:10 21.11.2019
3 Боко тъпото
14:20 21.11.2019
4 Ождз
16:25 21.11.2019