ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Сладко-кисела китайска супа

Бърза и лесна рецепта

Публикувана: 21 Ноември, 2019 10:05
4 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4873
Рецепта на деня: Сладко-кисела китайска супа
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Предлагаме ви една много лесна за приготвяне и много вкусна супа по китайска рецепта. Ако досега не сте пробвали да готвите китайско у дома, това е вашето предизвикателство.

Необходими продукти:

4 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
120 гр.гъби шийтаке, тънко нарязани (или други)
1 консерва бамбукови пръчици, отцедени от водата им и нарязани на дълги ивици
2 скилидки чесън, пасиран
2 ч.л. джинджифил, пасиран или настърган
1 с.л. тъмен балсамов оцет
3 с.л. оризов оцет или червен винен оцет
1 с.л чили сос
3 с.л.соев сос
2 с.л. кафява захар
2 с.л. царевично нишесте, разбито в 2 с.л. студена вода
2 яйца леко разбъркани
2 ч.л. сусамово олио
1 ч.л. черен пипер
4 стръка зелен лук ситно нарязан
1 люта червена чушка нарязана на тънки кръгчета (по избор)

Начин на приготвяне:

В тенждера на среден огън сложете да се заврят заедно бульона, гъбите, бамбука, чесъна, джинджифила, всички оцети, чили соса, соевия сос и захарта. Когато заврат продуктите, намалете котлона и ги оставете да се задушат за 5 минути.

Добавете разбитото във вода нишесте и задушете за още 2-3 минути, докато бульона се сгъсти.

Накрая изсипете яйцата на тънка струйка, докато разбърквате все още леко врящата супа, за да станат яйцата на "парцали". Добавете сусамовото олио, зеленият лук, чушката и махнете тенджерата от топлия котлон.

Супата може да бъде приготвена и със свинско или пилешко месо, нарязано на много тънки жулиени, като в този случай ще е нужно малко повече време за варене. С месото супата става по-богата на вид и на вкус.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Аз съм проста
1 Отговор
Супата е доста сложна...!

Оценка:
-1 +8

Тошо
2 Отговор
Каква е идеята да има и чили и люта чушка!? Има люти и люти чушки - каква точно? Откъде е тази китайска рецепта, защото аз в 4 -5 китайски ресторанта съм ял точно такава - еми нямаше такива продукти в нея, защото просто гъби не ям и изрично питам!?

Оценка:
-0 +2

Боко тъпото
3 Отговор
Бобобобобобобо

Оценка:
-0 +0

Ождз
4 Отговор
Много продукти

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Емил Чолаков
Синоптикът на бТВ описва ниските температури:
С една дума студ, с две думи - кучи студ!"

Още бисери