Отидете към основна версия

17 294 61

Изповед: Мъжът ми изневеряваше 10 години...

  • изневяра-
  • семейство-
  • любовница-
  • бременна

А сега любовницата му е бременна

Снимки: Shutterstock

Вижте личната на история на 43-годишната Наталия, разказана от tialoto.bg, и съветите на психолога:

"Женени сме от 22 години и имаме две деца. Преди два месеца съпругът ми каза, че има друга. Работят заедно, а той е с нея от 10 години. Каза ми, че е бил доволен от всичко в нашето семейство, но сега любовницата му е бременна и ще заживее с нея. Защото вярва, че е нужен там. Не мога да разбера как беше възможно да живее двойнствен живот толкова дълго? По принцип, всичко беше наред, не е ходил в командировки, винаги уикендите и празниците прекарваше вкъщи. Да, понякога се карахме, през последните шест месеца по-често от обикновено. Но кой не се кара? Трудно ми е да се успокоя, имахме толкова много общи планове. Освен това той самият планираше нашето бъдеще. През цялото време си задавам въпроса: Как не забелязах? Защо не си е тръгнал преди? Защо сега реши, че има нужда да бъде с нея? Защо децата ни са по-малко важни от това неродено бебе? Ако тези взаимоотношения са толкова сериозни, не разбирам защо през всичките тези години той внимателно поддържаше илюзията за нашия брак?"

Отговорът на специалиста:

"Наталия, това наистина е много трудна ситуация, която причинява страдание. Може би съпругът ти си тръгва точно сега, защото другата жена е започнала да го манипулира и мачка. По време на бременността тя се чувства уязвима и ако, например, е имала заплаха от спонтанен аборт, тя може да е настояла да бъде винаги до нея. Чувството му за вина може да е заговорило.

Имате 22 години брак зад гърба си и, както пишете, сравнително щастлив. Това е основният му опит от семейния живот. Моето мнение може да изглежда невероятно, но мисля, че имате по-голям шанс от другата жена.

В същото време лъжата му няма да бъде заличена – той ви е изневерявал, а впоследствие и ви е зарязал с децата. Ако той казва, че с него преди всичко е било наред, това означава, че му е било по-удобно да живее с теб, а с другата се е срещал сравнително рядко извън работното им време. По някаква причина тя се е съгласила с това. Сега този стабилен модел се е сринал.

Дали детето му ще го задържи, ако връзката не се получи, не е известно. Но готови ли сте да го върнете обратно, знаейки, че десет години съвместен живот са били лъжа? Можете ли да се доверите, да се чувствате сигурни отново?

Когато любовта е споделена между няколко партньора, чувството за изключителност изчезва. След предателството на съпруга е необходимо да се възстанови самочувствието.

Дори да ви се струва, че сте „счупени“, не забравяйте, че вашата личност не е в ръцете на друг. Това не определя вашите лични качества."

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 30 гласа.

Свързани новини