Отидете към основна версия

21 502 37

1 милион долара за участие на Жан-Клод Ван Дам в БГ филм

  • жан-клод ван дам-
  • 1 милион долара-
  • бг филм-
  • екшън-
  • тео чепилов

Това е сумата, която поискал актьорът, за да играе в нов български екшън

Снимка: Shutterstock

Холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам е поискал хонорар в размер на 1 милион долара, за да се включи в снимките към новия български филм "Екшън“. Актьорът, който е прочут с ролите си във високоадреналинови заглавия, е получил предложение да изиграе ролята на самозабравила се звезда от миналото. Според сценария, дело на Тео Чепилов, персонажът получава покана да снима в България, където тепърва започва да се разнищва цяла поредица от абсурди.

До Жан-Клод Ван Дам успява да стигне операторът на продукцията – Борислав Пенчев, който от години живее и работи във Ванкувър, Канада. Той предоставя сценария за "Екшън“ на агентите на звездата от "Уличен боец“, но след като с останалите от екипа научават размера на възнаграждението, което очаква Ван Дам, тази опция отпада от дневния ред, пише "Монитор".

Самият филм "Екшън“ получава финансиране от Националния филмов център, като бюджетът му е близо четири пъти по-малък от хонорара, който е заявил Жан-Клод Ван Дам, а именно – 375 хиляди лв. В крайна сметка образът на опиянения от отминалото си величие актьор отива при американеца Джонас Толкингтън, който живее в България от вече 19 години.

С роли в "Екшън“ пък се разписват още Пламен Димов, Петър Петров, Милко Йовчев, Тери Рандал, Реймънд Стиърс, Юта Такенака, Александър Койнов, Дий Юн, Азуса Йонеока, Юлиян Малинов, Цветомир Ангелов, Теодор Папазов, София Бобчева и др.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.

Свързани новини