Отидете към основна версия

7 995 8

Рецепта на деня: Надути картофи

  • картофи-
  • печени-
  • на фурна-
  • какво да сготвя-
  • надути
Снимка: Shutterstock

Приготвени по този начин картофите не поемат много мазнина, както при пърженето, а и приготвянето им не отнема много време.

Необходими продукти:

1 кг картофи
сол на вкус
масло

Начин на приготвяне:

Картофите не се белят. Те просто се измиват добре и се нарязват на половинки. Всяка картофена половинка поръсете с малко сол. След това разтъркайте картофите с плоски страни една срещу друга, докато се образува сок.

Върху тава, покрита с хартия за печене, сложете парчетата картофи с отрязаната страна нагоре. Заради солта картофът се надува по време на печене.

Печете при температура 180 градуса около 50 минути. След това изключете фурната и оставете картофите вътре за още 20 минути.

Преди сервиране картофите се намазват с разтопено масло. Изключително апетитна гарнитура за всякакви ястия, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини