Това типично за традиционната българска кухня ястие, е простичко и непретенциозно, но за сметка на това много вкусно.
Необходими продукти:
700 гр. свинско месо от бут
2 глави кромид лук
3 пресни чушки
2 люти чушки
пресен магданоз
2 с.л. олио
червен пипер
черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета, лукът на полумесеци, а чушките на кръгчета. Запържете месото в голям тиган с олиото до зачервяване.
Добавете лука и чушките към него и започнете да раздрусвате тигана, за да се задушат добре. Овкусете с черен пипер и сол на вкус, пише rozali.com. Гответе до готовност.
Накрая добавете червен пипер и поръсете с нарязан на ситно магданоз. Поднесете с гарнитура от картофено пюре или ориз, мек хляб и чаша червено вино.