Отидете към основна версия

14 901 7

Рецепта на деня: Друсан кебап със свинско

  • друсан кебап-
  • свинско месо-
  • какво да сготвя

Идеална за зимните дни

Снимка: Shutterstock

Това типично за традиционната българска кухня ястие, е простичко и непретенциозно, но за сметка на това много вкусно.

Необходими продукти:

700 гр. свинско месо от бут

2 глави кромид лук

3 пресни чушки

2 люти чушки

пресен магданоз

2 с.л. олио

червен пипер

черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета, лукът на полумесеци, а чушките на кръгчета. Запържете месото в голям тиган с олиото до зачервяване.

Добавете лука и чушките към него и започнете да раздрусвате тигана, за да се задушат добре. Овкусете с черен пипер и сол на вкус, пише rozali.com. Гответе до готовност.

Накрая добавете червен пипер и поръсете с нарязан на ситно магданоз. Поднесете с гарнитура от картофено пюре или ориз, мек хляб и чаша червено вино.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 48 гласа.

Свързани новини