Отидете към основна версия

13 722 56

Изкормиха чудовищна бяла акула и... (СНИМКИ)

  • акула-
  • рибари-
  • тунис-
  • бракониери-
  • риболов-
  • на кука-
  • голяма бяла акула-
  • социалните мрежи

Природозащитници останаха шокирани от снимките, които се разпространяват като пожар из социлните мрежи

Снимки: shutterstock

Огромна бяла акула, висяща на кука и изкормена от рибари в стил ала "Челюсти", разбуни духовете в социалните мрежи.

Серията от злокобни снимки, публикувани в началото на седмицата в социалните мрежи, станаха повод за поява на опасения и дори страх от поголовен незаконен риболов във водите на Тунис.

Кадрите, заснети в началото на годината от фотографа Кристиан Кемпер в Тунис, предизвикаха вълна от възмутени, гневни и ужасени реакции сред еко активисти и любители на акули из социалните мрежи.

В публикация, широко споделяна из групи за опазване на акулите в социалните мрежи, се твърди, че хищникът е бил нанизан на кука и изкормен, след като е бил уловен от местните рибари на 6 януари.

Много от потребителите на мрежата открито изразяват своето отвращение от сцената, уловена от обектива на фотографа, която показва окървавената акула, обърната с главата надолу с изцъклени очи и оголени остри зъби.

На снимките се вижда как около чудовището се събира тълпа от хора, които се снимат с мъртвата акула.

"Извинявам се за графичните снимки: 6-ти януари в Тунис, бялата акула е била хваната от рибари нечовеци", пише авторът на кадрите.

По думите на потребител, "гледката е ужасяваща", друг пък отбелязва, че "големите бели акули са защитен вид". "Не мога да разбера защо хората правя това", добавя той. Трети пък са на мнение, че снимката потвърждава нарастващите страхове, че акулите са излавяни за храна от гражданите на бедните страни.

"Такава акула би хранила малко село цяла седмица, а от перките ѝ може да се направят сериозни пари. Повярвайте ми, на бедните не им пука за опазването на акулите, те мислят само за оцеляване.

Проблемът е същият с носорозите в Африка, с тигрите - видове, които са избивани заради роговете си, зъбите си и кожата си, за да може хората да правят пари", отбелязва друг потребител, споделил коментара си под кадрите.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.

Свързани новини