Бързи гриловани свински пържолки в специален сос с малко уиски, който ги прави още по-крехки и вкусни.
Необходими продукти:
500 гр. свинско месо
1 глава лук
2 с.л. уиски
сол на вкус
черен пипер
1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на карета, начукайте го, посолете и поръсете с черен пипер.
Почистете и нарежете лука на полумесеци, прибавете го към месото.
Прибавете олиото и уискито и разбъркайте всичко много добре. Алкохолът ще направи месото още по-крехко и ще му е нужно по-малко време за готвене.
Оставете месото да се маринова за 2 часа и запечете каретата на грил тиган от двете страни за по 3-4 минути, без да добавяте мазнина.
Преди сервиране изчакайте 4-5 минути да се отпусне месото.