Отидете към основна версия

19 425 7

Рецепта на деня: Бързи свински карета на тиган

  • свинско месо-
  • грил-
  • тиган-
  • пържоли-
  • какво да сготвя

Мариновани в уиски

Снимка: Shutterstock

Бързи гриловани свински пържолки в специален сос с малко уиски, който ги прави още по-крехки и вкусни.

Необходими продукти:

500 гр. свинско месо

1 глава лук

2 с.л. уиски

сол на вкус

черен пипер

1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското месо на карета, начукайте го, посолете и поръсете с черен пипер.

Почистете и нарежете лука на полумесеци, прибавете го към месото.

Прибавете олиото и уискито и разбъркайте всичко много добре. Алкохолът ще направи месото още по-крехко и ще му е нужно по-малко време за готвене.

Оставете месото да се маринова за 2 часа и запечете каретата на грил тиган от двете страни за по 3-4 минути, без да добавяте мазнина.

Преди сервиране изчакайте 4-5 минути да се отпусне месото.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини