През лятото обикновено приготвяме миш-маш със сурови чушки, през зимата и пролетта се радваме на този, с печените чушки. Определено има разлика във вкуса. Ето как се приготвя:
Необходими продукти:
4-5 домата
10 бр. печени червени чушки
1 глава лук
100 гр. сирене
5 яйца
Сол на вкус
Черен пипер
Олио
Начин на приготвяне:
Измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета.
Сложете тиган на котлона и налейте на дъното олио. Докато чакате олиото да се сгорещи, нарежете кромида на малки кубчета. Когато олиото загрее, сложете нарязания лук в тигана, да започне да се пържи. Сложете и нарязаните домати в тигана, да се пържат. Бъркайте, за да не загори. Пържете, докато доматите и лука омекнат. Тогава, от доматите ще се е отделил и доматен сос, пише gotvacha.com.
Сега вече, прибавете печените чушки, които предварително сте нарязали на лентички или малки парчета. Разбъркайте. Пържете 10-на минути. Овкусете със сол на вкус и черен пипер. Идва ред на сиренето, да го натрошите и да го сложите в тигана, при останалите продукти. Накрая, чукнете яйцата в тигана и разбъркайте добре. Запържете, докато яйцата се стегнат. Подправете ястието с чубрица или магданоз.