Отидете към основна версия

19 461 5

Рецепта на деня: Миш-маш с печени чушки

  • миш-маш-
  • печени чушки-
  • яйца-
  • какво да сготвя

Българска кулинарна класика

Снимка: Shutterstock

През лятото обикновено приготвяме миш-маш със сурови чушки, през зимата и пролетта се радваме на този, с печените чушки. Определено има разлика във вкуса. Ето как се приготвя:

Необходими продукти:

4-5 домата

10 бр. печени червени чушки

1 глава лук

100 гр. сирене

5 яйца

Сол на вкус

Черен пипер

Олио

Начин на приготвяне:

Измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета.

Сложете тиган на котлона и налейте на дъното олио. Докато чакате олиото да се сгорещи, нарежете кромида на малки кубчета. Когато олиото загрее, сложете нарязания лук в тигана, да започне да се пържи. Сложете и нарязаните домати в тигана, да се пържат. Бъркайте, за да не загори. Пържете, докато доматите и лука омекнат. Тогава, от доматите ще се е отделил и доматен сос, пише gotvacha.com.

Сега вече, прибавете печените чушки, които предварително сте нарязали на лентички или малки парчета. Разбъркайте. Пържете 10-на минути. Овкусете със сол на вкус и черен пипер. Идва ред на сиренето, да го натрошите и да го сложите в тигана, при останалите продукти. Накрая, чукнете яйцата в тигана и разбъркайте добре. Запържете, докато яйцата се стегнат. Подправете ястието с чубрица или магданоз.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 67 гласа.

Свързани новини