ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Миш-маш с печени чушки

Българска кулинарна класика

Публикувана: 21 Януари, 2020 10:05
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 16043
Рецепта на деня: Миш-маш с печени чушки
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 66 гласа.

През лятото обикновено приготвяме миш-маш със сурови чушки, през зимата и пролетта се радваме на този, с печените чушки. Определено има разлика във вкуса. Ето как се приготвя:

Необходими продукти:

4-5 домата

10 бр. печени червени чушки

1 глава лук

100 гр. сирене

5 яйца

Сол на вкус

Черен пипер

Олио

Начин на приготвяне:

Измийте доматите и ги нарежете на малки кубчета.

Сложете тиган на котлона и налейте на дъното олио. Докато чакате олиото да се сгорещи, нарежете кромида на малки кубчета. Когато олиото загрее, сложете нарязания лук в тигана, да започне да се пържи. Сложете и нарязаните домати в тигана, да се пържат. Бъркайте, за да не загори. Пържете, докато доматите и лука омекнат. Тогава, от доматите ще се е отделил и доматен сос, пише gotvacha.com.

Сега вече, прибавете печените чушки, които предварително сте нарязали на лентички или малки парчета. Разбъркайте. Пържете 10-на минути. Овкусете със сол на вкус и черен пипер. Идва ред на сиренето, да го натрошите и да го сложите в тигана, при останалите продукти. Накрая, чукнете яйцата в тигана и разбъркайте добре. Запържете, докато яйцата се стегнат. Подправете ястието с чубрица или магданоз.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 66 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Миш маш
1 Отговор
Всеки ден да ям такова, не ми омръзва...!!

Оценка:
-1 +28

ужас
2 Отговор
Това прилича на един път ядено.

Оценка:
-19 +4

Еми лакомник сьм си бе
3 Отговор
Миш маш-уникално вкусно....Аз по някой пьт докато се пьржи лука хвьрлям вьтре и пушена сланинка-ама хубаво да се изпьржи.Махам ги,а след като е готов миш маша и вече е в чирията го порьсвам с прьжките от пушената сланинка....

Оценка:
-6 +14

5555
4 Отговор
Моята рецепта:
Пържат се първо за кратко чушките, след това се добавя лука и когато лука започва да загаря се слага домата!
Когатото се сгъсти домата, слагате яйцата и разбърквате.
Като се стегнат яйцата сваляте от котлона и чак тогава добавяте натрошеното сирене и магданоз и разбърквате.

Оценка:
-4 +19

Тодор Тодоров
5 Отговор
Това прилича по-скоро на пипер от колкото на чушки

Оценка:
-1 +5

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

ТОП 5