Отидете към основна версия

4 831 18

Рецепта на деня: Пълнени калмари с крема сирене в доматен сос

  • калмари-
  • крема сирене-
  • доматен сос-
  • риба-
  • морски деликатеси-
  • какво да сготвя

Неповторим средиземноморски вкус

Снимка: Shutterstock

Приготвянето на калмарите може да стане по много и различни начини. Класиката е пържени калмари, но тук можете да видите една друга класическа рецепта за приготвяне на тази морска храна.

Необходими продукти:

4 почистени калмара

1 ч.ч. спанак

2 стръка пресен лук на ситно

2 скилидки счукан чесън

200 г крема сирене

100 г настърган кашкавал

1 яйце

няколко стръка прясна мащерка

кората от 1 лимон

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

за соса:

1 консерва домати на парчета

1 с.л. зехтин

4 скилидки счукан чесън

щипка риган

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и задушете спанака, пресния лук и двете скилидки чесън. След като изстинат, смесете ги с крема сиренето и настъргания кашкавал, добавете яйцето, прясната мащерка, лимоновата кора и овкусете със сол и черен пипер.

Напълнете с тази смес калмарите до половината и ги затворете с клечки за зъби.

Загрейте зехтина за соса и добавете чесъна и доматите. Когато заврат, намалете огъня, овкусете соса със сол, черен пипер и риган и пуснете калмарите в него. Варете ги две минути и ги махнете от котлона.

Поднесете с лека салата и консумирайте с добре изстудено бяло вино.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини