Отидете към основна версия

2 720 7

Рецепта на деня: Домашен чипс

  • чипс-
  • картофи-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Хрупкави картофки с подправки

Снимка: Shutterstock

Понятието „чипс“ не е еднозначно в различните страни. В много държави самите пържени картофки се наричат чипс. В България чипс наричаме тънките, почти прозрачни и много хрупкав картофи. Има спорове по темата дали изобщо съществува здравословен чипс, но със сигурност пакетираният в магазина не е такъв, пише mila.bg. Може да си го приготвите у дома.

Необходими продукти:

1 кг картофи

зехтин

зелени подправки

куркума

червен пипер

къри

кимион

чесън на прах

сол

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете картофите на много тънки и еднакви по големина парченца и ги подредете върху тава, застлана с хартия за печене. Трябва да бъдат на един ред, защото ако оставите някои парченца под други, те ще се опекат, но ще останат меки и няма да придобият коричка.

Полейте хубаво със зехтин и овкусете със сол и подправки. В това време загрейте фурната.

Печете картофите или на силна фурна или на много слаба, с което всъщност ще постигнете ефекта на сушенето.

Поднесете със сос по ваш избор - чеснов, пикантен или кетчуп.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини