Отидете към основна версия

7 934 5

Рецепта за вечеря: Печен лаврак с ароматни билки

  • риба-
  • лаврак-
  • чесън-
  • марината-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Маринована риба на фурна

Снимка: Shutterstock

Не е трудно да се храните вкусно и здравословно, вижте една рецепта за такова ястие от Kulinaria.net.

Необходими продукти:

- 1 средно голям лаврак (около 1 кг);
- 1 глава нарязан на кръгчета червен лук.

Необходими продукти за марината:

- 2 скилидки чесън;
- 3 с.л. разтопено масло (може и зехтин);
- 1 с.л. мед;
- сокът и настърганата кора на половин лимон;
- 2 с.л. ситно нарязан магданоз;
- 1 с.л. ситно нарязана прясна мащерка;
- черен пипер на вкус;
- сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте рибата и я срежете през 3 см до костта (и от двете страни). Посолете добре и добавете черния пипер.

Останалите съставки за марината смесете и разбъркайте добре в купичка. Мариновайте рибата и я увийте в прозрачно фолио за един час.

След това, на дъното на правоъгълна тава, поставете хартия за печене. Отгоре поставете нарязания лук. Посолете го (по желание може да добавите и малко черен пипер.) Отстранете фолиото от рибата и я поставете в тавата върху лука.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. След това обърнете рибата от другата страна и печете още 10 минути (или до зачервяване).

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини