Отидете към основна версия

13 308 17

Животни превзеха улиците на градовете под карантина (ВИДЕО)

  • животни-
  • диви животни-
  • карантина-
  • хора-
  • улица-
  • голям град-
  • завземат

Стотици диви животни се възползваха от липсата на хора по улиците и завзеха градовете

В страни като Италия, Тайланд и Япония присъствието на диви животни по улиците значително се е увеличило заради липсата на хора, които си стоят по домовете.

Милиони градски жители си стоят вкъщи заради карантината, въведена като мярка за предотвратяване на разпространението на Covid-19. Социалните мрежи или добрите книги са само част от начина за убиване на времето, докато отмине тази криза, но природата донесе неочаквана последица от забраната за излизане навън.

В японски град царуват елени

Японският град Нара е известен с парка си с елени, но някои започнаха да излизат на улиците в търсене на храна. Улиците на този град обикновено са претъпкани с туристи, а снимките на елените, живеещи в Нара, са сред най-големите атракции. Хората обикновено ги хранят с бисквити. През последните седмици броят на посетителите в парка намаля, така че елените нямат друг избор, освен да търсят храна по улиците.

В Twitter бяха публикувани редица снимки на елени, което шокира и плаши жителите на Нара. Някои потребители казват, че е забавно да се види това нашествие в града.

Маймуни в Тайланд

Градския площад Лопбури, Тайланд също се напълни с десетки маймуни, които търсят храна.


Животни и в Италия

Италия е най-сериозно засегнатата страна от коронавируса в момента. Много градове са напълно изолирани заради пандемията, а в социалните мрежи се разпространяват снимки, на които се виждат овце, глигани и коне, разхождащи се по безлюдните улици, съобщава Bored Panda.

Италианец публикува снимка, на която се виждат коне, които свободно се разхождат по улиците на неговия град.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.

Свързани новини