Отидете към основна версия

10 566 8

Разкриха ползите от вареното яйце

  • варено яйце-
  • полза-
  • ползи

Мнозина вярват, че яйцата крият рискове за сърцето, но ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца, които дори помагат за отслабване.

Канадски учените опровергаха лошата репутация на яйцата, свързана най-често със сърдечни заболявания, особено при хора, които ядат по повече от две яйца седмично, съобщава БГНЕС.

Досега се смяташе, че най-вреден е жълтъкът, но според ново изследване яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане. Също така яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.

Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол, отколкото преди 30 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини