Мнозина вярват, че яйцата крият рискове за сърцето, но ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца, които дори помагат за отслабване.
Канадски учените опровергаха лошата репутация на яйцата, свързана най-често със сърдечни заболявания, особено при хора, които ядат по повече от две яйца седмично, съобщава БГНЕС.
Досега се смяташе, че най-вреден е жълтъкът, но според ново изследване яйцата могат да предпазят сърцето, поддържайки нормално кръвно налягане. Също така яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин. Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.
Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол, отколкото преди 30 години.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 фекси
21:35 13.08.2012
2 Dragan
Коментиран от #3
21:51 13.08.2012
3 Димитър Димитров
До коментар #2 от "Dragan":
Когато ти научиш Български.22:26 13.08.2012
4 Иван Костов
22:26 13.08.2012
5 петел
Евала, кокошките са се образовали и са намалили за 30 години всички тези параметри, евала. Това е то еволюцията :).
22:34 13.08.2012
6 Иво Маслинков
09:35 14.08.2012
7 ....
12:09 14.08.2012
8 шофьорът
20:40 14.08.2012