Отидете към основна версия

5 454 8

Рецепта за вечеря: Печени картофи по португалски

  • картофи-
  • печени-
  • чесън-
  • розмарин-
  • португалски-
  • какво да сготвя

С уникален аромат на розмарин и чесън

Снимка: Shutterstock

Една приятна и лека рецепта, която е подходяща за всеки повод и време. Може да се поднесе както и като основно ястие, така и като гарнитура, особено към рибни ястия.

Необходими продукти:

1 кг пресни картофи
чесън
розмарин
зехтин
морска сол

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите, може и да не ги белите. Сварете ги до готовност. Отцедете от водата.

Всеки един от картофите натиснете внимателно с лъжица, за да се разпука, но не съвсем. В тавичка поръсете зехтин и добавете чесън, нарязан на филийки.

Поставете картофите, поръсете с морска сол и пресен розмарин. Всеки един от картофите полейте със зехтин и печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто. Поднесете ги топли.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.

Свързани новини