Една приятна и лека рецепта, която е подходяща за всеки повод и време. Може да се поднесе както и като основно ястие, така и като гарнитура, особено към рибни ястия.
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
чесън
розмарин
зехтин
морска сол
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите, може и да не ги белите. Сварете ги до готовност. Отцедете от водата.
Всеки един от картофите натиснете внимателно с лъжица, за да се разпука, но не съвсем. В тавичка поръсете зехтин и добавете чесън, нарязан на филийки.
Поставете картофите, поръсете с морска сол и пресен розмарин. Всеки един от картофите полейте със зехтин и печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто. Поднесете ги топли.
Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Съкратен поради кризата
16:07 16.05.2020
2 пенсионера
16:10 16.05.2020
3 Слушайте като ви се казва
16:15 16.05.2020
4 майстор
Коментиран от #8
16:30 16.05.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Дедо Риц
17:56 16.05.2020
8 Нестор Ел Маестро
До коментар #4 от "майстор":
Бях сигурен, че портокалите са масово срещан и ОСНОВЕН елемент в българската кухня. Ето, че и майстор го доказва. Само се чудя в тази връзка, защо чакаха на опашки през соца за портокали, мандарини и банани...20:08 16.05.2020