Last news in Fakti

16 Май, 2020 16:05 5 444 8

Рецепта за вечеря: Печени картофи по португалски

  • картофи-
  • печени-
  • чесън-
  • розмарин-
  • португалски-
  • какво да сготвя

С уникален аромат на розмарин и чесън

Рецепта за вечеря: Печени картофи по португалски - 1
Снимка: Shutterstock

Една приятна и лека рецепта, която е подходяща за всеки повод и време. Може да се поднесе както и като основно ястие, така и като гарнитура, особено към рибни ястия.

Необходими продукти:

1 кг пресни картофи
чесън
розмарин
зехтин
морска сол

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите, може и да не ги белите. Сварете ги до готовност. Отцедете от водата.

Всеки един от картофите натиснете внимателно с лъжица, за да се разпука, но не съвсем. В тавичка поръсете зехтин и добавете чесън, нарязан на филийки.

Поставете картофите, поръсете с морска сол и пресен розмарин. Всеки един от картофите полейте със зехтин и печете в загрята на 180 градуса фурна до златисто. Поднесете ги топли.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съкратен поради кризата

    10 0 Отговор
    Като даде някой лев кака Сачка ще ям.
  • 2 пенсионера

    13 0 Отговор
    аман от постни печени картофи и варени яйца ..... бучни едно пилешко бутче между тях!
  • 3 Слушайте като ви се казва

    4 0 Отговор
    Бащицата каза ли да садиме картофи,а? Който насадил през февруари, сега ще яде, а най –вероятно да продаде на супер цена.
  • 4 майстор

    3 2 Отговор
    Е,ако са изпечени по български,какво? След като ги извадите от печката,като поизстинат,полейте леко картофките с прясно изцеден портокалов сок. Ей така,за повече вкус.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо Риц

    0 0 Отговор
    Вени,аз няма да си говоря с тях ,та португалски.
  • 8 Нестор Ел Маестро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "майстор":

    Бях сигурен, че портокалите са масово срещан и ОСНОВЕН елемент в българската кухня. Ето, че и майстор го доказва. Само се чудя в тази връзка, защо чакаха на опашки през соца за портокали, мандарини и банани...