Отидете към основна версия

23 995 10

Рецепта на деня: Пилешки късчета на тиган с лук и соев сос

  • пилешко месо-
  • на тиган-
  • лук-
  • соев сос-
  • какво да сготвя

За ценителите на бялото пилешко месо

Снимка: Shutterstock

Пилешкото месо, приготвено по тази рецепта, се получава много сочно и крехко и не отнема много време.

Необходими продукти:

1 кг пилешки гърди

4 глави лук

4 скилидки чесън

4 с.л. соев сос

2 с.л. горчица

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки парчета, а лука - на полукръгове.

Запържете лука, докато поомекне. След това добавете пилешкото месо и счукания чесън. Щом месото побелее, добавете соевия сос и горчицата. Овкусете с черен пипер и сол. Разбъркайте добре и задушете за 5-10 минути, докато месото е готово, но не е станало прекалено твърдо. Поднесете с гарнитура от картофено пюре.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 44 гласа.

Свързани новини