Last news in Fakti

18 Май, 2020 10:05 23 891 10

Рецепта на деня: Пилешки късчета на тиган с лук и соев сос

  • пилешко месо-
  • на тиган-
  • лук-
  • соев сос-
  • какво да сготвя

За ценителите на бялото пилешко месо

Рецепта на деня: Пилешки късчета на тиган с лук и соев сос - 1
Снимка: Shutterstock

Пилешкото месо, приготвено по тази рецепта, се получава много сочно и крехко и не отнема много време.

Необходими продукти:

1 кг пилешки гърди

4 глави лук

4 скилидки чесън

4 с.л. соев сос

2 с.л. горчица

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки парчета, а лука - на полукръгове.

Запържете лука, докато поомекне. След това добавете пилешкото месо и счукания чесън. Щом месото побелее, добавете соевия сос и горчицата. Овкусете с черен пипер и сол. Разбъркайте добре и задушете за 5-10 минути, докато месото е готово, но не е станало прекалено твърдо. Поднесете с гарнитура от картофено пюре.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПЕЕВ

    4 10 Отговор
    БЕЗ СОЕВ СОС И ГОРЧИЦА А С 3 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ЛЮТЕНИЦА СТАВА ПО ДОБРЕ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И днес нема да сърбам ромънска помия

    7 4 Отговор
    ,, Страотна рецепта,,..!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дреме ми

    8 3 Отговор
    Сигурно е вкусно..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.