Отидете към основна версия

10 906 12

Рецепта на деня: Свински котлети на тиган

  • свинско-
  • месо-
  • котлет-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

Сочни и нежни

Снимка: Shutterstock

Най-бързият начин да приготвите свински котлети е да ги запържите в тиган. Свинските котлети могат бързо да се приготвят за семейна вечеря и за празнична трапеза.

Необходими продукти:

4 свински котлета

сол

черен пипер

1 с.л. соев сос

2 с.л. бяло вино

1 глава лук

2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Смесете соевия сос с черен пипер, 1 с.л. олио, бялото вино и малко сол и намажете пържолите с тази смес.

Оставете ги на хладно за поне половин час.

Намажете тигана с останалата мазнина и го загрейте добре, но не на много висока температура. Сложете пържолите да се пекат от едната страна, като между тях може да разпределите кръгчета лук и други зеленчуци.

Печете за около 5 минути от всяка страна, като след това може да обърнете за по още 2 минути от двете страни.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.

Свързани новини