Last news in Fakti

20 Май, 2020 10:05 10 836 12

Рецепта на деня: Свински котлети на тиган

  • свинско-
  • месо-
  • котлет-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

Сочни и нежни

Рецепта на деня: Свински котлети на тиган - 1
Снимка: Shutterstock

Най-бързият начин да приготвите свински котлети е да ги запържите в тиган. Свинските котлети могат бързо да се приготвят за семейна вечеря и за празнична трапеза.

Необходими продукти:

4 свински котлета

сол

черен пипер

1 с.л. соев сос

2 с.л. бяло вино

1 глава лук

2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Смесете соевия сос с черен пипер, 1 с.л. олио, бялото вино и малко сол и намажете пържолите с тази смес.

Оставете ги на хладно за поне половин час.

Намажете тигана с останалата мазнина и го загрейте добре, но не на много висока температура. Сложете пържолите да се пекат от едната страна, като между тях може да разпределите кръгчета лук и други зеленчуци.

Печете за около 5 минути от всяка страна, като след това може да обърнете за по още 2 минути от двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Осиновения от дъртата и грозна лилафка

    2 5 Отговор
    На тиган стават доста ястия вкусни, но заради хипертония, зарязах свинското..!

    Коментиран от #2, #7, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 руски учен

    4 0 Отговор
    А така, на тиган. Че на скара били канцерогенни.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 NikNay

    0 1 Отговор
    И пак ще повторя - класиката е 2 см мръвка, сол черен пипер, 3 мин от всяка страна с малко мазнина и добър апетит . . . .