Отидете към основна версия

3 594 4

Рецепта за вечеря: Картофени крокети с кашкавал

  • картофи-
  • кашкавал-
  • крокети-
  • какво да сготвя

Супер мезе за вашата биричка

Снимка: Shutterstock

Опитайте рецептата за тези картофени крокети с хрупкава коричка и сочен пълнеж.

Необходими продукти:

1/2 кг картофи

20 гр. брашно

50 гр. масло

50 мл прясно мляко

сухи подправки

сол

150 гр. кашкавал

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете картофите на кубчета, поставете ги в подсолена вода и ги варете около 20 минути до омекване.

Прецедете и намачкайте картофите на пюре, добавете маслото, сухите подправки, солта и млякото, разбъркайте до еднородна маса и оставете да се охлади.

Към охладеното пюре добавете брашното и замесете тесто. Нарежете кашкавала на малки кубчета. От картофеното тесто оформете топчета, колкото голям орех.

Във всяко топче поставете кубче кашкавал в средата и отново оформете топче, като се уверите, че кашкавалът е добре запечатан, така че да не се разтече при пържене.

Пържете в нагрятото олио (трябва да плуват в него) до златисто-кафяв цвят.

Готовите топчета подредете върху напластена кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.

Свързани новини