Опитайте рецептата за тези картофени крокети с хрупкава коричка и сочен пълнеж.
Необходими продукти:
1/2 кг картофи
20 гр. брашно
50 гр. масло
50 мл прясно мляко
сухи подправки
сол
150 гр. кашкавал
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите на кубчета, поставете ги в подсолена вода и ги варете около 20 минути до омекване.
Прецедете и намачкайте картофите на пюре, добавете маслото, сухите подправки, солта и млякото, разбъркайте до еднородна маса и оставете да се охлади.
Към охладеното пюре добавете брашното и замесете тесто. Нарежете кашкавала на малки кубчета. От картофеното тесто оформете топчета, колкото голям орех.
Във всяко топче поставете кубче кашкавал в средата и отново оформете топче, като се уверите, че кашкавалът е добре запечатан, така че да не се разтече при пържене.
Пържете в нагрятото олио (трябва да плуват в него) до златисто-кафяв цвят.
Готовите топчета подредете върху напластена кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Много ядене..!
16:17 20.05.2020
2 ГОСТ
ЕФЕКТА Е СЪЩИЯ.....НЯМА КОЙ ДА СИ ИГРАЕ.....БЕЛЕНЕ...БРАШНО И ...ДРЪН.....ДРЪН.......
16:21 20.05.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Ндааа
17:30 20.05.2020