Отидете към основна версия

17 735 19

Рецепта за вечеря: Черноморски сафрид на фурна

  • сафрид-
  • на фурна-
  • риба-
  • какво да сготвя

С лук и горчица

Снимкa: Shutterstock

Сафридът е страхотен и пържен или печен на скара, но опитайте и тази рецепта как да го приготвите на фурна. Във всички случаи се комбинира отлично с картофи и класическа салата от домати и краставици, пише fitwell.bg.

Необходими продукти:

1 килограм сафрид

100 гр. масло

100 гр. гъста горчица

3-4 едри глави кромид лук

250 мл бяло вино

сол и черен пипер на вкус

галета

Начин на приготвяне:

Леко разрежете рибите откъм коремчетата и ги почистете. В подходящ съд разбъркайте галетата с подправките и оваляйте рибите в тях.

Междувременно, в малка купичка оставете маслото да се отпусне леко и го разбъркайте с горчицата. Не използвайте цялото количество наведнъж, тъй като може да се окаже много, а ако не стигне, просто добавете еднакво количество масло и горчица. С получената смес намажете рибките обилно отвътре.

Оставете да престоят 15 минути. През това време нарежете лука на шайби. 2/3 от тях начукайте леко и наредете в тава за печене, намазана предварително с малко масло. Подредете рибите отгоре и поръсете с останалия лук.

Залейте с виното, разредено с малко вода и печете 20-25 минути на около 180 градуса.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.

Свързани новини