Отидете към основна версия

3 782 19

Рут Колева в сърцето на протестите срещу расизма и полицейското насилие в САЩ

  • рут колева-
  • протести-
  • расизъм-
  • сащ

Ден след пристигането си в Ню Йорк Рут се включва в многохилядния митинг в сърцето на Манхатън,

Рут Колева избяга от изолацията заради коронавируса в Мексико, в която попадна съвсем неочаквано в началото на карантината през март, и прекара в страната цели три месеца. В сряда Рут е успяла да излети за Ню Йорк, който в последните години е нейното постоянно местожителство, пише Флагман.бг.

Още с пристигането си в мегаполиса певицата се оказа в сърцето на протестите срещу расизма и полицейското насилие. Те бяха провокирани, след като полицай притисна с крак в продължение на осем минути и удуши криминалния тип от афроамерикански произход Джон Флойд в Минеаполис. Ден след пристигането си в Ню Йорк Рут се включва в многохилядния митинг в сърцето на Манхатън, показа тя в свое видео в социалната мрежа. Рут обяснява, че докато звучи националният химн на САЩ, множеството коленичи пред библиотеката на Ню Йорк. "Знанието е сила", скандират те.

View this post on Instagram

#nojusticenopeace

A post shared by Ruth Koleva (@ruthkoleva) on

"Това е много впечатляваща  картина, защото тези хора тук знаят какво искат да постигнат и как да го направят", отбелязва Рут. Тя коментира, че сега шествието е мирно и много добре организирано.

"Протестът ще продължи и през следващите дни. Надявам се да е мирен, както и днес. 90% от хората с маски, за да се пазят от вируса. Дано следващите дни няма бум на заразени заради събирането на хиляди хора на едно място. Пандемията още не е свършила и трябва да сме внимателни",  отбелязва Колева.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.

Свързани новини