Отидете към основна версия

3 265 2

Рецепта за вечеря: Супа от агнешко по азербайджански

  • супа-
  • агнешко-
  • бозартма-
  • азербайджанска-
  • какво да сготвя

Известна като бозартма

Снимка: Shutterstock

Ястието бозартма по традиция в Азербайджан се приготвя с агнешко или телешко месо. Това разказа посланикът на Азербайджан у нас д-р Наргиз Гурбанова в предаването „Азербайджан – непознат и близък“ на Радио „Фокус“. От тюркски език думата се превежда като „сварено до сивкав цвят месо“.

Необходими продукти:

500-750 гр. агнешко месо

5 глави лук

5 домата

1 с.л. масло

1 ч.л. смлян черен пипер

3 картофа

1/2 глава чесън

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета, залейте със студена вода и варете в продължение на 1-1,5 часа под капак на умерен огън, след което извадете месото от бульона и го запържете с лука в олио. Задушете, докато напълно омекне, добавете ситно нарязаните домати, докато отделят сока си и отново сипете малко бульон. Сложете едро нарязаните картофи, добавете сол, след това подправете с черен пипер и оставете да заври.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.

Свързани новини